Introductie van Hammer teamaanvoerders - Deel 3

Hammer captains DQS.jpg

Na de bekendmaking van de eerste 10 Hammer Captains de voorgaande weken, is het nu tijd om de laatste captains van de Hammer Series van dit jaar aan te kondigen.

Deze renners zijn het boegbeeld van hun team en nemen de leiding tijdens de Hammer Climb, Sprint en Chase en zijn ook ambassadeur van het team wanneer ze niet in het zadel zitten. De aanvoerders slaan op de trom en genereren support bij fans door exclusieve inhoud op sociale media te publiceren en moedigen hun team aan, ook als ze zelf niet deelnemen aan een Hammerwedstrijd.

De volgende Hammer Captains zijn al bekend: Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Brenton Jones (Delko Marseille Provence), Cameron Meyer (Mitchelton-SCOTT), Tim Wellens (Lotto Soudal), Tom Dumoulin (Team Sunweb), Sam Bennett (BORA-hansgrohe), Greg van Avermaet (CCC Team), Timo Roosen (Team Jumbo-Visma), Owain Doull (Team Sky) and Krister Hagen (Riwal Readynez).

De zes onderstaande Hammer Captains zullen hun team naar de overwinning proberen te leiden:

Jon Irisarri | Caja Rural - Seguros RGA

Philippe Gilbert | Deceuninck - Quick-Step

Julius van den Berg | EF Education First Pro Cycling

Conor Dunne | Israel Cycling Academy

Edvald Boasson Hagen | Team Dimension Data

Jasper Stuyven | Trek - Segafredo

Ik had het genoegen om aan de eerste editie van de Hammer Series deel te nemen en dat beviel mij heel goed. De koersen zijn korter dan dat we gewend zijn maar zijn wel heel intensief. De communicatie tussen de renners van de ploeg is van kritisch belang om zo de inspanningen goed te verdelen. Ik kijk er heel erg naar uit!
— Jon Irisarri
Ik ben zeer verheugd en vereerd om captain van Deceuninck – Quickstep te zijn tijdens de Hammer Series 2019. De Hammer Series vorig jaar waren een geweldige toevoeging aan de kalender en ik heb genoten van de harde strijd tijdens die koersen. Als team waren we teleurgesteld dat we zo dicht bij de overwinning waren en niet wonnen. Dit jaar zijn we gefocust om de koers hard te maken en alles te geven om te overwinning te pakken. Dat zou voor ons als team en voor mij als captain een moment zijn waar ik trots kan zijn.
— Philippe Gilbert
’De Hammer Series is een cool en nieuw ding in het wielrennen. Het is een spannend en dynamisch evvenement, waardoor het veel leuker is om naar te kijken vergeleken met een lange koers waar er tot de finale vaak niet veel gebeurd. We hebben een sterk team voor de Hammer Series, houdt vooral onze Australiërs in de gaten! Zij zijn vaak sterke criterium renners en de Hammer Series zijn vergelijkbaar met criteriums.
— Julius van den Berg
Ik ben er trots op om Hammer Captain van mijn team te zijn. De laatste keer dat ik captain was, was ik captain van het onder 16 basketbal schoolteam. Captain zijn is voor mij dan ook belangrijk en ik zal mijn taken heel serieus nemen. Israel Cycling Academy zal naar de Hammer Series komen en klaar zijn om af te zien. Succes is de enige optie. De Hammer Series is een nieuw evenement van snel en agressief koersen, dus zal ik er persoonlijk op toe zien dat mijn ploeggenoten in topvorm zijn!
— Conor Dunne
Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan Hammer Stavanger met mijn team. Het is voor ons de eerste keer dat we deelnemen, dus het wordt zeer interressant en spannend. Voor eigen publiek koersen is altijd speciaal voor mij, ik hoop dus dat we de fans van spektakel kunnen voorzien.
— Edvald Boasson Hagen
Ik kijk ernaar uit om Hammer Captain van mijn team te zijn. Ik heb gehoord dat mijn Belgische vrienden Greg van Avermaet (CCC Team) en Tim Wellens (Lotto Soudal) ook Hammer Captain zijn. Tegen hen, maar ook tegen de rest van onze rivalen wil ik zeggen: ‘Jullie moeten klaar ervoor zijn want Trek-Segafredo zal het dit jaar heel goed gaan doen!
— Jasper Stuyven

Het eerste Hammer venement in 2019 vindt plaats van 24 tot en met 26 mei in Stavanger, gevolgd door Hammer Limburg van 7 tot en met 9 juni.

Hong Kong is host van het laatste Hammer Series evenement op 12 en 13 oktober. Alle koersen van de Hammer Series zijn wereldwijd online te volgen.