Remco Evenepoel wint Hammer Climb voor Deceuninck – Quick-Step

De jonge wielersensatie Remco Evenepoel liet vrijdag een superieure individuele prestatie zien die Deceuninck – Quick-Step tot de overwinning heeft geleid.

De 19-jarige Belg kwam vijf van de negen keer als eerste over de finishlijn. De andere drie ronden kwam hij als tweede over de lijn, waarmee hij zijn team met een dominant aantal van 1,067 punten naar de overwinning bracht.

CCC Team finishte als tweede met 723 punten. Lotte Soudal behaalde 687 punten en werd daarmee derde.

Evenepoel was onderdeel van een groep die al vroeg uitbrak na een aanval op Greg Van Avermaet (CCC Team) in de tweede ronde. De regerend junior wereldkampioen wielrennen op de weg en tijdrit kampioen zette dit voort en won daarmee het gevecht.

Nadat hij in de drie daarop volgende ronden op de tweede plek werd gezet door Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe) besloot Evenepoel van strategie te wisselen. De jonge Belg ging er, met een flinke tocht van 30 km voor de boeg, alleen vandoor.

In eerste instantie leek dit een ambitieuze zet, maar nadat hij ronde zes won, bleef hij doorzetten en fietste daardoor op ruim een minuut voorsprong van de achtervolgende groep met onder meer Van Avermaet, Bodnar, Tim Wellens (Lotto Soudal) en Ben Hermans (Israel Cycling Academy).

Evenepoel wist op indrukwekkende wijze de voorsprong te behouden in de afsluitende ronden en won deze ronden daarmee ook. Evenepoel heeft tijdens de Hammer Climb een van de beste individuele optredens neergezet die we tot nu toe bij Hammer Series hebben gezien.

Remco Evenepoel: ”De ploeg vroeg me om vandaag zoveel mogelijk punten te pakken en dat heb ik gedaan. Op een bepaald moment zei mijn ploegleider dat ik alleen moest uitkijken voor BORA-hansgrohe, maar toen de kleine groep terugkwam was er wat aarzeling en dacht ik 'nu is het moment om er alleen vandoor te gaan'. Niemand reageerde op mijn aanval dus was ik alleen weg. Vanaf toen was het volle bak rijden, zelfs in de afdalingen aangezien de wind daar tegen stond. Het was een hele zware dag''.

Photo: Karen M. Edwards

Hammer Climb Limburg results.JPG