Introductie van Hammer teamaanvoerders - Deel 2

Hammer Captains - Van Avermaet.jpg

De beste wielerteams ter wereld hebben hun inzet voor de Hammer Series onderstreept door "Hammer Captains" aan te stellen. De aanvoerders strijden zowel op de weg als op sociale media voor de overwinning.

Alle teams die dit jaar deelnemen aan de Hammer Series hebben een aanvoerder aangewezen. Deze renners zijn het boegbeeld van hun team en nemen de leiding tijdens de Hammer Climb, Sprint en Chase en zijn ook ambassadeur van het team wanneer ze niet in het zadel zitten.

Aanvoerders slaan op de trom en genereren support bij fans door exclusieve inhoud op sociale media te publiceren en moedigen hun team aan, ook als ze zelf niet deelnemen aan een Hammerwedstrijd.

Sam Bennett | BORA - hansgrohe

Greg van Avermaet | CCC Team

Timo Roosen | Team Jumbo-Visma

Owain Doull | Team Sky

Krister Hagen | Riwal Readynez

De laatste Hammer Captains worden volgende week bekend gemaakt.

Hammer Stavanger is mijn eerste wedstrijd van de Hammer Series en ik kijk er heel erg naar uit. Het is een heel andere manier van koersen waardoor het voor fans en de toeschouwers heel interressant is om te volgen. Voor mijn ploeg BORA – hansgrohe is het de eerste keer dat we deelnamen aan de Hammer Series waardoor ik benieuwd ben hoe we het als team zullen doen. Voor mij persoonlijk is het een eer om Hammer Captain te zijn, dat motiveert me heel erg.
— Sam Bennett
Ik ben verheugd om Hammer Captain van mijn ploeg CCC te zijn. Vorig jaar heb ik voor het eerst aan de Hammer Series mogen proeven, het was een explosieve manier van koersen waardoor het erg zwaar was. Dit jaar zullen we alles geven en de andere teams tot het uiterste drijven. Het is belangrijk dat de ploeg goed in balans is om tijdens alle drie de onderdelen te kunnen scoren en ik kijk ernaar uit om onze ploeg aan te voeren. Ik hoop dat al onze fans ons naar de overwinning in de Hammer Series zullen schreeuwen!
— Greg Van Avermaet
’De koersen van de Hammer Series zijn enorm zwaar. Het is vanaf het eerste moment afzien, maar we zijn erop gebrand om het beste ervan te maken. De andere ploegen kunnen hun borst natmaken want wij doen er alles aan om de Hammer Series te winnen.
— Timo Roosen
Hammer Series is een unieke manier van koersen aangezien we elke dag alles moeten geven en er geen rustige dagen zijn. Het zijn de meest intensieve koersen van het jaar en ik geloof dat we de juiste renners hebben om op alle onderdelen van de Hammer Series voor de overwinning te kunnen strijden.
— Owain Doull
Ik kijk er heel erg naar uit om aan de Hammer Series deel te nemen. Ik heb vooral veel zin om tijdens Hammer Stavanger te koersen. Dat is voor mij een thuiskoers waarin we het opnemen tegen de beste teams op een aantal geweldige parcoursen, ik kan niet wachten!
— Krister Hagen