Ontmoet onze Hammer Series 2019 commentatoren

Hammer commentators.jpg

Met nog maar een paar weken te gaan tot de start van de Hammer Series 2019, is het tijd om onze commentatoren voor te stellen die de kijkers van deskundig commentaar zullen voorzien tijdens de intense strijd die geleverd zal worden in Stavanger, Limburg en Hong Kong

Dit jaar nemen de ervaren commentatoren Declan Quigley en José Been plaats achter de microfoon waarbij ze ondersteund worden door ex-profwielrenner en topsprinter Robbie McEwen.

Alle koersen van de Hammer Series zijn wederom gratis te bekijken op de social media kanalen van Hammer en daarnaast ook te zien op internationale televisiezenders.

Declan Quigley: ‘’De Hammer Series zijn een genot om naar te kijken en een voorrecht om verslag van te doen op tv. De korte koersen zijn voor de toeschouwers een genot om naar te kijken en vergen de drie kernaspecten van wegwielrennen: sprinten, klimmen en ploegentijdrijden. De teams hebben het concept, dat het teambelang voorop stelt, enthousiast ontvangen en ontarmen de innovatie rondom de Hammer Series. Zo wordt er live data van de renners gedeeld, zijn er on-board camera’s en is er behind the scenes beeldmateriaal om de fans nog dichter bij de actie te brengen.’’

José Been: ’’Het is voor mij een grote eer om de eerste vrouwelijke Engels sprekende lead commentator te zijn in het professionele wielrennen. Ik heb veel Noorsen koersen van Nederlands commentaar voorzien en het landschap is altijd al betoverend mooi geweest om naar te kijken. Ik kan niet wachten om te beginnen en de kijkers te vertellen over wat volgens mij een paar spectaculaire koersen gaan worden in Stavanger!’’

Robbie McEwen: “De Hammer Series zijn echt uniek omdat ze alle aspecten van het wielrennen bevatten in teamvorm. Tactiek speelt een grote rol en kracht en koersinzicht zullen de doorslag geven. De korte koersen nodigen uit om er vanaf de start in te vliegen en aanvalslust wordt beloond waardoor de fans op het puntje van hun stul zullen zitten. Het livestreamen maakt de Hammer Series toegankelijk voor alle wielerfans wereldwijd en biedt hen de kans om interactief te communiceren tijdens de uitzending.’’

De eerste koers van de Hammer Series dit jaar is Hammer Stavanger en vindt plaats van 24 – 26 mei. Robbie McEwen en José Been voorzien de fans van commentaar tijdens Hammer Stavanger, terwijl McEwen tijdens Hammer Limburg (7-9 juni) en Hammer Hong Kong (13 oktober) vergezeld wordt door Declan Quigley.