Loodzware editie Hammer Youth

Kasseien, een klim en windkracht 6. Dat kregen de deelnemers aan Hammer Youth afgelopen zaterdag voor hun kiezen. De derde editie van Hammer Youth, het kleinere broertje van Hammer Limburg, was een loodzware editie. Waar vorig jaar nog veel jeugdwedstrijden eindigden in een massasprint, werden nu door het toevoegen van een kasseienstrook en de wind de verschillende pelotons meer uit elkaar gereden. 

Ruim 350 jonge wielrenners uit binnen- en buitenland van 8 tot 15 jaar stonden zaterdag 8 juni aan de start op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Onder hen niet de minste. Naast de aantallen is de organisatie ook te spreken over de kwaliteit van het deelnemersveld. Maar liefst 12 Nederlands Kampioenen gaven acte de préséance. Hiermee zijn de jeugdwedstrijden van Hammer Limburg de grootste van Nederland.

Net als voorgaande edities werden profteams en –renners gekoppeld aan de jeugdploegen. Zo werd in gezamenlijkheid met de profs warming up rondes gereden en stonden profs klaar voor tips, handtekeningen en selfies.