Deceuninck – Quick-Step wint Hammer Limburg 2019

Deceuninck - Quick-Step heeft een geweldige prestatie neergezet in de Hammer Chase, waarmee ze winnaar van Hammer Limburg zijn geworden. Mitchelton-Scott was tijdens de wedstrijd dominant en heeft de snelste tijd neergezet. Daarmee werden ze dagwinnaar.

De winnaars van Hammer Limburg startte de dag met een voorsprong van 30 seconden ten opzichte van hun rivaal BORA-hansgrohe. De renners van Belgische ploeg vlogen over het 49,6 kilometer lange parcours in een tijd van 54:01. Hierdoor werden ze na de Hammer Chase bekroond tot winnaar van Hammer Limburg 2019.

Bij het passeren van de finishlijn werden ze door het Limburgse publiek met luid gejuich onthaald.

De strijd om de tweede plek in het algemeen klassement was een spannender gevecht. Jumbo – Visma, BORA-hansgrohe en Team Sunweb fietsten tot aan de finishlijn schouder aan schouder. Uiteindelijk bewees Jumbo – Visma de snelste te zijn van de achtervolgers, terwijl BORA-hansgrohe de derde plek behaalde en hiermee het podium vulde.

Mitchelton-Scott liet zien dat ze ijzersterk zijn in de tijdritdiscipline; de Australische ploeg nam de buit mee naar huis binnen de runner-up groep door Team INEOS te passeren. Ze behaalden hiermee de negende plaats binnen het algemeen klassement en wonnen de Hammer Chase.

De winst van Deceuninck - Quick-Step was een mooie afsluiting voor een voor het team perfect weekend. De jonge wielersensatie Remco Evenepoel liet een werkelijk uitmuntende solo-prestatie zien tijdens de Hammer Climb, terwijl de sprinter Fabio Jakobsen en het aanvallende vermogen van Yves Lampaert dominant waren tijdens de Hammer Sprint.

Michael Mørkøv: “We hebben vandaag een geweldige tijdrit neergezet. De afstand tot de achterliggende teams hebben we iedere ronde onder controle gehad. We moesten ervoor vechten, maar uiteindelijk werkte het perfect. Ik ben erg trots op de jongens in mijn team.”

Hammerchaseresults.JPG
OverallLimburg.JPG