Hammer Limburg: Fabio Jakobsen leidt Deceuninck - Quick-Step naar de winst in de Hammer Sprint

Deceuninck - Quick-Step domineerde de Hammer Sprint in Limburg volledig op het technische parcours waardoor het team met maximale voorsprong begint aan de Hammer Chase op zondag.

Met Yves Lampaert die vanaf het begin in elke ontsnapping meezat en Fabio Jakosen die zijn snelle sprint perfect gebruikte scoorde de Belgische ploeg een ongekend aantal van 1307 punten op het parcours rond Sittard.

BORA-hansgrohe eindigde tweede in het dagklassement met 706 punten, voor Jumbo-Visma dat derde werd met 541 punten.

Deceunink – Quick-Step zette al vroeg de toon met Jakobsen die in de eerste ronde meteen de maximale punten pakte terwijl er volop werd gestreden om in de vroege ontsnappingen mee te zitten.

De krachtpatsers waren in hun element op de 8 rondes van 12.4 km waar de wind en met periodes regen getrotseerd moesten worden. Zo toonde  Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe), Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step), Cameron Mayer (Mitchelton-Scott), Owain Doull (INEOS) en Taco Van Der Hoorn (Jumbo-Visma) hun spierballen in de eerste rondes.

Sterk teamwork van Team Sunweb zorgde ervoor dat het peloton dichter bij de vijf leiders kwam, maar brachten daarmee ook Jakobsen terug die zo de sprint voor de punten naar zijn hand kon zetten.

Op zondag valt de belissing in Hammer Limburg met de Hammer Chase. Na de eerste twee dagen gedomineerd te hebben start Deceuninck – Quick-Step als eerste in de Finalisten Groep, 30 seconde voor BORA-hansgrohe en 58 voor Team Jumbo-Visma, dat momenteel derde staat.

Fabio Jakobsen: “Het lukte me om in de kopgroep te komen met Lampaert en ik voelde meteen dat ik goede benen had. De ploeg zorgde de hele koers dat ik goed voorin kon blijven, waardoor het ook een stuk makkelijker wordt om te sprinten. De laatste sprint winnen was mooi voor mij, maar het juichen op het einde was voor het hele team.”

Yves Lampaert: “Het was weer volle bak koersen vanaf de start en mijn vermogens waren dan ook heel hoog. Ik reed ongeveer 350 watt gemiddeld voor een uur en twintig minuten. Voor een vlakke koers is dat heel hoog. We hebben slechts een voorsprong van 30 seconden die we moeten verdedigen in de Hammer Chase. Het zal moeilijk maar we gaan er alles aan doen die voorsprong te behouden.’’

SPRINT result.JPG
chase order.JPG