Introductie van Hammer teamaanvoerders

Hammer captains Sunweb.jpg

De beste wielerteams ter wereld hebben hun inzet voor de Hammer Series onderstreept door "Hammer Captains" aan te stellen. De aanvoerders strijden zowel op de weg als op sociale media voor de overwinning.

Alle teams die dit jaar deelnemen aan de Hammer Series hebben een aanvoerder aangewezen. Deze renners zijn het boegbeeld van hun team en nemen de leiding tijdens de Hammer Climb, Sprint en Chase en zijn ook ambassadeur van het team wanneer ze niet in het zadel zitten.

Aanvoerders slaan op de trom en genereren support bij fans door exclusieve inhoud op sociale media te publiceren en moedigen hun team aan, ook als ze zelf niet deelnemen aan een Hammerwedstrijd.

Vandaag zijn de eerste vijf ”Hammer Captains” van dit jaar bekendgemaakt:

Alexander Kristoff | UAE Team Emirates
Brenton Jones | Delko Marseille Provence
Cameron Meyer | Mitchelton-SCOTT
Tim Wellens | Lotto Soudal
Tom Dumoulin | Team Sunweb

De overgebleven aanvoerders worden in de komende paar weken onthuld.

Ik kan niet wachten om Hammer Captain in mijn woonplaats Stavanger te zijn. Ik heb zoveel geluk dat de Hammer Series plaatsvinden in mijn eigen mooie stad en ik denk dat geen enkele andere ploeg zo gemotiveerd is als UAE Team Emirates.
— Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
De Hammer Series is een opwindend evenement omdat de beste renners van de wereld aanwezig zijn. We proberen een mooie race te rijden en ons op kop te laten zien!
— Brenton Jones, Delko Marseille Provence
Vorig jaar kregen we de goede smaak van het winnen te pakken en hebben enkele goede tactieken ontdekt om het evenement te kunnen winnen. Dit jaar zullen we niet rusten op het succes van vorig jaar. We zijn super gemotiveerd. We hebben een goed team en we denken dat we onze titel kunnen verdedigen.
— Cameron Meyer, Mitchelton-SCOTT
Ik kijk er naar uit om Hammer Captain te zijn dit jaar! Ik ben echt gek op dit concept van snel en explosief racen. Tot nu toe zijn we er niet in geslaagd de Hammer Series te winnen, maar nu hebben we Caleb Ewan en Roger Kluge in ons team. Ze maakten vorig jaar nog allebei deel uit van het winnende team en ze voegen flink wat kracht toe aan onze selectie. We zullen dit jaar hard vechten voor de overwinning!
— Tim Wellens, Lotto Soudal
We zijn allemaal erg enthousiast over de Hammer Series. Het racen is zo intens en het concept is super opwindend voor ons, maar ook voor de fans die thuis of langs de route kijken. Vorig jaar waren we redelijk dichtbij en dit jaar zijn we nog meer gemotiveerd om Mitchelton-SCOTT van de eerste plaats te stoten en te laten zien dat wij het beste team zijn!
— Tom Dumoulin, Team Sunweb