Fortell meg mer om Hammer Stavanger Classic

Når åpner påmeldingen?

Påmelding til Hammer Stavanger Classic er i gang og du kan melde deg på her. Selve rittet arrangeres lørdag 25 mai 2019.

Hvem kan delta på sykkelrittet Hammer Stavanger Classic?

Utover aldersgrensen settes det i utgangspunktet ingen begrensninger på hvem som kan delta på sykkelrittet Hammer Stavanger Classic. Men vi anbefaler alle deltagere å trene systematisk en god stund før arrangementet for å få størst utbytte av turen.

OBS! Antall påmeldte er i år begrenset til 1000.

Hva er aldersgrensen for å delta? 

 • Trimritt: I Hammer Stavanger Classic trimritt kort løype kan ryttere under 13 år delta i følge med voksne mens en må ha fylt 13 år for individuell påmelding.

 • Turritt: Ryttere kan delta i Hammer Stavanger Classic turritt fra det året de fyller 17 år. Det er ingen øvre aldersgrense.

Hva må jeg ha tilgjengelig ved påmeldingen til Hammer Stavanger Classic?

 • Betalingskort. VISA og MasterCard

 • Turritt ID nummeret ditt (valgfritt)

 • Navn på lag (valgfritt)

Hva er turritt ID?

Turritt ID er en kode som brukes ved påmelding til mange av landets turritt. Har du turritt ID så fyller du denne ut i påmeldingsskjemaet. Informasjon om Turritt ID finner du på Turritt.com.

Trenger jeg lisens?

For å sykle ritt i Norge, kreves det at du har løst lisens. Det kan enten være et helårslisens eller engangslisens som er løst i forbindelse med et enkeltarrangement. Har du tenkt å sykle flere ritt i løpet av sykkelsesongen, kan det fort lønne seg å løse ut en helårslisens. Med en slik lisens er du i tillegg også forsikret på trening. Det kreves imidlertid at du er medlem av en sykkelklubb. Det er klubben som skal bestille lisensen for deg fra Norges Cykleforbund. Om du ikke er medlem av en sykkelklubb må du løse ut en engangslisens for hvert ritt du deltar på. Har du helårslisens må den tas med på sekreteriatet, når du henter startnummeret ditt. Kan du ikke vise frem en gyldig lisens på sekreteriatet vil startnummeret ditt holdes tilbake, eller du vil måtte løse ut en engangslisens.

Refusjon og/eller videresalg av startnummer? 

Påmeldingen til Hammer Stavanger Classic er bindende. Påmeldingsavgiften vil ikke bli refundert, selv om den påmeldte av ulike uforutsette årsaker ikke kan delta. Dette gjelder for eksempel ved sykdom. Vi har heller ikke kapasitet til å håndtere videresalg av startnummer.

Egen pulje for bedrifter/lag?

Bedrifter/Lag kan profilere seg ved Hammer Stavanger Classic med egne puljer. Hvert lag kan bestå av opp til 5 ryttere. De som ønsker lagpåmelding fyller dette ut i påmeldingsskjemaet. For større grupper send oss en epost.

Påmeldingsavgift

 • 299,- frem til og med 28.02.19

 • 399,- 01.03.19 - 30.04.19

 • 499,- 01.05.19 - Ritt dag

Engangslisens:

 • Trimritt (uten tidtaking) - kort løype: Kr. 50.-

 • Turritt (tidtaking i tidssegmenter): Kr. 150.-

Hva er et segment?

Et segment er en utvalgt del av løypa der du kan sammenligne tiden din mot de andre, også mot proffene under Hammer Stavanger. Et eksempel på dette er Grisabakken. Her vil det være tidtaking og løypevakter for de som sykler i turrittklassen.

Service på sykkelen? 

Det hjelper ikke å trene godt mot Hammer Stavanger Classic om ikke utstyret ditt er i orden. Vi anbefaler at du ser nøye over sykkelen i god tid før rittet. Før Hammer Stavanger Classic bør du sjekke bremseklosser og drivverket (kjedet og at alle bevegelige deler) er rent, rustfritt og nysmurt. Nye dekk bør kjøres inn (én tur eller to) før selve rittet, for å unngå overraskelser på den store dagen.

Sekretariat og startnummerutlevering alle klasser

I Expo hallen til Stavanger Forum på Fredag 16:00 - 19:00 og Lørdag fra 8:00 til start.

Vi anbefaler flest mulig å komme på Fredag.

Hva skal jeg ha med meg til start? 

Alle ryttere kan ta med seg en ekstra sekk med klesskift, som man kan levere og oppbevares på Stavanger Forum. Sekken må merkes med navn, telefonnummer og startpulje.

Matstasjoner underveis?

Det blir matservering på utvalgte plasser.

 • Parkeringsplassen til Julebygda Kapell etter 23km

 • Like utenfor Nærbø sentrum på snuplass ved Bernervegen/Krossmyra etter 70km

 • Stavanger Forum Expo etter målgang

Toaletter underveis?

Det finnes toaletter ved starten på Stavanger Forum.

Utstyr - hva er lov og hva er fornuftig? 

 • Sykkelen: Ifølge Turrittreglementet til Norges Cykleforbund skal det benyttes en standard landeveissykkel med rett styre eller bukkestyre. Det er ikke tillatt å bruke temposykkel eller tempobøyler montert på en tradisjonell landeveissykkel. Det fungerer også bra med offroad eller hybrid.

 • Elsykkel: Om du stiller i trimrittet som er uten tidtaking kan du bruke elsykkel. 

 • Trenger du leiesykkel? Det kan du booke her

 • Bekledning: Et godt råd er å ikke kle seg for varmt. Du får fort opp varmen når rittet er i gang. Om været er bra mister du fort mye væske og mineraler gjennom svette. Da kan du fort bli dehydrert, dersom du ikke klarer å kompensere ved å drikke mye. Løse armer og ben er praktiske å ha på seg, og en ultratynn vindstopperjakke har du alltid plass til på baklommen.

Medbrakt mat underveis?

Det er viktig å huske at kroppen din er stresset under rittet. Det du tar med deg av mat bør være lettfordøyelig. Kroppen din mister mye salt og mineraler under turen så dette bør du kompensere for. Sportsdrikke er å anbefale istedenfor saft og vatn da det inneholder et balansert forhold av mineralene du trenger for at kroppen lettere skal ta til seg næringen/vesken. En god Sportsdrikk inneholder også en riktig blanding kort- og langkjedete karbohydrater. Saft inneholder primært sukker og dette derfor er lite optimalt som sportsernæring. Sportsbarer er også utviklet for å erstatte næringen som kropper forbrenner. Det er viktig å ikke teste ut nye produkter på rittdagen. Spis det som du er vant til fra trening.

Hvor lang tid kan jeg bruke på Hammer Stavanger Classic?

For å være i mål før kl.15:00. De som evt ligger an til å ikke klare dette vil bli tatt ut av rittet. På denne måten bevarer vi sikkerheten, samtidig som du får anledning til å se på internasjonale sykkelstjerner kort tid etter at Classic rittet er avviklet. Med andre ord, er det ingen grunn til å forlate området etter turrittet!

Tenk miljø

Vi oppfordrer alle til å tenke på miljøet under arrangementet. Vennligst ikke kast søppel fra deg i naturen. Ta vare på papir og annet emballasje og kast det på matstasjonene eller i målområdet.

Tenk på dine medsyklister på turen! 

Ser du noen i vanskeligheter er det bedre å stoppe opp og hjelpe, enn å sykle forbi. Om det skjer ulykker i Hammer Stavanger Classic er det bedre at skaden varsles en gang for mye, enn ikke i det hele tatt. På startnummeret ditt vil du finne de viktigste telefonnumrene for rittdagen. Medisinsk nødnummer 113. Ser du en vakt i nærheten av der du befinner deg kan de også varsles.

Rullekjøring/kjedesykling - hva er det? 

Det er nyttig for alle deltakere å vite hva rullekjøring eller kjedesykling er. Selv om du ikke vil være med i rullen, er det nyttig å forstå hvordan det fungerer. Og hvis du vil bli med i et felt, må du vite hvordan du oppfører deg i et felt, og sørger for tryggest og mest mulig effektiv kjøring. Mer info om dette kan du lese om her.

Skulle du ikke finne svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post.