Team Jumbo-Visma sikrer seieren i Hammer Stavanger

Team Jumbo-Visma ledet fra start til mål i søndagens Hammer Chase for å sikre seieren i Hammer Stavanger, mens CCC Team vant Hammer Chase. 

Femmannslaget bestående av Amund Grøndahl Jansen, Dylan Groenewegen, Pascal Eenkhorn, Jonas Vingegaard and Mike Teunissen, startet med en 30” ledelse. De syklet feilfritt gjennom de tre rundene av den 16,3 km lange løypen for å sikre ledelsen til Team Sunweb, deres tetteste rival for sammendraget.

Team Sunweb syklet sterkt og tok innpå i sluttkilometerne, men fullførte 17” bak Team Jumbo-Visma, delvis på grunn av vinnerne hadde tid til å feire over mållinjen.

Team Jumbo-Visma syklet stert for å sikre seieren i Hammer Stavanger (Bilde: Karen M Edwards)

Team Jumbo-Visma syklet stert for å sikre seieren i Hammer Stavanger (Bilde: Karen M Edwards)

Det var CCC Team som registrerte den raskeste tiden for dagen med 53’43”, der Team INEOS hadde andre raskeste tid, 19” bak og Team Sunweb tredje best, 1’09” bak.

CCC Team gikk fabuløst til verks i andre del av rittet, kjempende om en plass på Hammer Chase podiet sammen med Team INEOS og Mitchelton-SCOTT.

Fjorårets vinnere Mitchelton-SCOTT, som viste en show oppvisning av klasse her i fjor, hadde en ufordrende dag da Alexander Edmondson ble utsatt for en mekanisk svikt tidlig i rittet. De mistet med dette en del sekunder og Deceuninck – Quick-Step stormet forbi.

CCC Team stoppet klokken på den raskeste tiden for dagen og vant Hammer Chase (Bilde: Karen M Edwards)

CCC Team stoppet klokken på den raskeste tiden for dagen og vant Hammer Chase (Bilde: Karen M Edwards)

Mens rittet bak dem tok en spennende vending, slapp aldri Team Jumbo-Visma opp grepet på Hammer Stavanger kronen.

Seier i fredagens Hammer Climb, seks i lørdagens Hammer Sprint og fem i dagens Hammer Chase var nok til å sikre tittelen.

Tidligere i gruppe B, var det EF Pro Cycling som var raskest. Med det sikret de niende plassen totalt i Hammer Stavanger og fjerde i Hammer Chase.

Det amerikanske laget syklet inn til tiden 55’59” der de pushet hele vegen sammen med Riwal Readynez Cycling Team, som fullførte bare seks sekunder bak.

UAE Team Emirates, som startet først, kjørte over mållinjen som nummer tre på tiden 56’39”.

Team Jumbo-Visma DS, Frans Maassen: "Jeg er veldig stolt. Jeg håpet på dette men vi visste også at det ikke kom til å bli lett. På papiret har vi ikke hatt de beste jaktstartene her, men rytterne var veldig motivert og startet ut i et høyt tempo de første 10 km. Jeg er stolt over hvordan vi har syklet disse tre dagene av Hammer Stavanger. Rytterne gav alt og de kjempet hver meter. Det var virkelig morsomt å se lagånden. Det var også veldig ålreit å vinne her i Norge for vår sponsor Visma.”

Neste ritt i Hammer Series er ikke lenge til. Allerede 7-9 Juni er det Hammer Limburg.