Perfekt samarbeid ble avgjørende og gav seier til Team Jumbo Visma i Hammer Climb

Team Jumbo-Visma gjennomførte et smart taktisk ritt og vant Hammer Climb i Hammer Stavanger Fredag ettermiddag. Lotto Soudal tok andreplassen og BORA-Hansgrohe fulgte på tredjeplass.

I den spennende finalen var det fire team som kjempet for seieren. Mike Teunissen dro det lengste strået og tok doble poeng på den siste runden for å sikre seieren.

Innledningsvis i Hammer Series 2019 var BORA-Hansgohe domminerende med Sam Bennett, men etter en enorm anstrengelse de først seks rundene falt den Irske sprinteren tilbake.

Løpet bestod av 10 runder på 8.9 km hvor siste kilometer før passeringen av mållinjen, på hver runde, avsluttet med en merkbar bratt bakke. Nathan Van Hooydonck (CCC Team) angrep de første kilometerne, men BORA-Hansgrohe tok fort kontrollen.

Oscar Gatto vant de maksimale poengene etter runde 1, sprinter Bennett distanserte Filippo Ganna (Team INEOS) og krysset mållinjen first på runde 2.

Team Jumbo-Visma popper champagnen etter suksess (Bilde: Szymon Gruchalski)

Team Jumbo-Visma popper champagnen etter suksess (Bilde: Szymon Gruchalski)

Med doble poeng å tilby på runde 3, ble det dannet et brudd med Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) og Alvaro Hodeg (Deceuninck - Quick Step). 

Bennett var ikke ferdig, og hadde energi nok engang opp bakken, og slår Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) og Alvaro Hodeg (Deceuninck - Quick Step) i et styrkefullt angrep.

Den ustoppelige Irren var igjen først over målstreken i runde 5. I kjølvannet av Bennett ble Robert Stannard (Mitchelton-SCOTT) og Lambrecht forlatt.

I runde 6, tok Ben Swift (Team INEOS) til mot og angrep. Det så ut som Swift skulle ta poengene men Bennett tok igjen ledelsen. På imponerende hadde BORA-Hansgrohe samlet 800 poeng etter 6 runder.

Mitchelton-SCOTT gir alt i Hammer Stavanger (Bilde: Karen M. Edwards)

Mitchelton-SCOTT gir alt i Hammer Stavanger (Bilde: Karen M. Edwards)

I det Bennett datt tilbake og Team Jumbo-Visma og Lotto Soudal ble faretruende for BORA-Hansgrohe viste det seg at team arbeidet er gjeldende i Hammer Series.

Teunissen tok 100 poeng i runde 7, Tim Wellens holdt seg stabil med en andreplass og Petr Vakoc (Deceuninck - Quick Step) tok tredje.

Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) plukket 100 poeng i runde 8 og Luka Mezgec tok en tett sprint i runde 9. Med dette ble det en meget spennende finale.  

Teunissen passerte Lucas Eriksson (Riwal Readynez) siste gang opp bakken og tok dermed 200 poeng. Dette var avgjørende for seieren der Team Jumbo-Visma plukket 1065 poeng. Lotto Soudal ble nummer 2 med 928 poeng og BORA-Hansgrohe ble nummer 3 med 869 poeng – hvor 700 av disse var hentet av Bennett.

Teunissen sa følgende: ”Alle tok poeng for laget i dag og mot slutten var vi fremdeles der med to ryttere. Dette var veldig viktig for å vinne etappen i dag.”

“Vi kontrollerte bruddene hele dagen, noes om var veldig viktig. Vi vant ikke mange sprinter, bare to, men vi var hele tiden med.”

BORA-Hansgrohe’s Bennett sa: “Det er mye hardere enn jeg trodde det kom til å bli... Det var meningen å bare gå for doble poeng, men da jeg satt i bruddet tok jeg de poengene jeg kunne.»

“Jeg er helt død! … Jeg skal restituere og se hva jeg kan få til I morgen.”

Results_HammerClimb.JPG

KOMMENDE Hendelser Under HAMMER STAVANGER 2019:

Lørdag, 25 May, 16:15 – 18:15:

Hammer Sprint tar med lagene på en aksjonsfylt etappe rundt sentrum av Stavanger. De 9 rundene av 9.3 km er flate og favoriserer sprinteren når de skal kjempe om poeng ved mållinjen ved hver runde.

Sundag, 26 May, 15:50 – 18:05:

Den store finalen, Hammer Chase, er en lagvisjaktstart I en løype på 16,3 km I Stavanger sentrum. Rytterne skal gjennom denne tre ganger. Rytterne sykler forbi flere hovedattraksjoner i Stavanger der de lenge sykler langs Hafrsfjord. Her kan man se de ikoniske “Sverd i sten”. Det første laget som krysser mållinjen vinner Hammer Stavanger.

Hvor du kan følge rittet:

Du kan se Hammer Series gratis på følgende sider:

Hammer Series hjemmeside: https://www.hammerseries.com/watch-live

Hammer Series på Facebook: https://www.facebook.com/HammerSeries

Hammer Series på Twitter: https://twitter.com/HammerSeries

Hammer Series på YouTube: https://www.youtube.com/HammerSeriesAllOut

Hvis du vil se rittet på TV, kan du finne alle kanalene som sender Hammer Series på denne siden.

Del din begeistring:

De offisielle hasjtaggene for Hammer Stavanger er #HammerSeries og #HammerStavanger. Vi oppfordrer alle til å dele sin begeistring og Hammer opplevelser på sosiale medier gjennom hele arrangementet.