Deceuninck - Quick-Step triumferer i Hammer Sprint

Et suksessfullt ritt av de belgisk kledde i Deceuninck - Quick Step stakk de av med seieren i Hammer Sprint under Hammer Stavanger. Team Sunweb tok andreplassen mens Mitchelton-SCOTT ble nummer tre.

Lukasz Wisniowski (CCC Team) og Michal Golas (Team INEOS) stakk avgårde i den andre halvdelen av rittet, men Deceuninck - Quick Step samlet gjevnt med poeng gjennom dagen og tok hjem 794 poeng til sammenligning med Sunweb’s 738. Mitchelton-SCOTT tok 620.

«Champagne shower» for vinnerene fra Deceuninck - Quick-Step (Bilde: Szymon Gruchalski)

Etter en intens start, Max Walscheid (Team Sunweb) samlet maksimalt med poeng på runde 1 da feltet fremdeles var samlet. Davide Martinelli (Deceuninck - Quick Step) ble nummer 2 og Brenton Jones (Delko Marseille Provence) nummer tre.

Et fem mannsbrudd ble dannet på andre runde, der Marc Hirschi gikk ut med en sterk spurt som han vant. Eduoardo Affini (Mitchelton-SCOTT) ble nummer 2 og Torkil Veyhe (Riwal Readynez Cycling Team) tre. Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick Step) og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) var også i bruddet og sopet opp poengene deretter.

De ble tauet inn igjen , før Christophe Pfingsten (BORA-hansgrohe) og Evenepoel angrep sammen på runde 3, der BORA-hansgrohes mann tok maksimale poeng.

Alvaro Hodeg (Deceuninck - Quick Step) tok 3. plass bak Evenepoel, og angrepene fortsatte på runde 4, der noen av de beste sprinterne mistet en større gruppe utbrytere.

De lokale favorittene Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) stormet inn til å samle maksimale poeng på runde 4 med Nikias Arndt (Team Sunweb) som nummer 2 og Ben Swift (Team INEOS) nummer 3.

Handlingen var ubarmhjertig - som alltid i Hammer Series - med Deceuninck - Quick Step og Team Sunweb klatrende til topps av podiet.

Har kjøring fra start (Bilde: Karen M Edwards)

Team Sunweb nærmer seg toppen, ved hjelp av Søren Kragh Andersen som vant den 5. runden, med Marc Hirschi hakk i hæl med 18.5 poeng. Chris Lawless (Team INEOS) ble nummer to og Yves Lampaert (Deceuninck - Quick Step) nummer tre. Team Sunweb ledet halvveis mee 14 poeng og det var verdt å kjempe for.

CCC Team hadde en rolig start, men en imponerende spurt av Lukasz Wisniowski som tok doble poeng på 6. runde, sendte de fra 15. til 6. plass på én og samme runde.

Petr Vakoc's andre plass sendte Deceuninck - Quick Step tilbake til toppen, mens Edoardo Affini (Mitchelton-SCOTT) imponerte med å bli nummer tre.

Michael Albasini (Mitchelton-SCOTT) vant den 7. runden, like foran Tom Scully (EF Education First) og Pascal Eenkhorn (Team Jumbo Visma).

Med splittede grupper over hele løypen, angrep den polske duoen, fikk et forsprang og tok henholdsvis første og andre plass på 8. runde.

De fortsatte ferden som et to-manns lag og fikk et forsprang på rundt 20 sekunder før den 9. runden, som Golas vant, til tross for et godt samarbeid. Deceuninck - Quick Step beholdt ledelen med 66 poeng når de kjørte ut på den siste runden.

Etter et flott samarbeid, bestemte Golas og Wisniowski seg for å kjøre alene om de doble poengene på den siste og avgjørende runden. Golas stakk fra kameraten, mens Wisniowski svarte og rullet over målstreken for de 200 poengene.

Vakoc sa: «Det var fantasisk. Vi fikk mange poeng i starten av løpet, og holdt et øye med de andre lagene som lå tett på oss. Det var et hardt løp, kanskje hardere enn gårsdagen, men vi er veldig glad for at vi vant. «Det er en god følelse å være tilbake. Målet mitt for den andre delen ac sesongen er å kjempe for resultater. Jeg er veldig glad for at jeg har funnet formen igjen, og det er alltid bra å vinne sammen med laget.»

Evenepoel sa: «Løpet var tøffere enn i går, men vi gjorde en god jobb, og vant!»

Dette betyr at Team Jumbo-Visma er i ledelsen foran søndagens Hammer Chase. Team Sunweb ligger på andre plass med 1357 poeng, mens Mitchelton-SCOTT ligger på tredje med 1341 poeng.