Over Hammer Limburg

Hammer Limburg Climb 2500.jpg

Vrijdag 7 juni begint Hammer Limburg met het onderdeel Hammer Climb op en rond de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland. Tijdens deze koers moeten de renners 11 rondes van 7 kilometer afleggen, met daarin telkens 2 beklimmingen. Bij het passeren van de finishlijn op de Vaalserberg kunnen de eerste 10 renners punten verzamelen voor hun team.


Op zaterdag 8 juni is er een sprinterscriterium, waarbij de renners acht vlakke rondjes van 12,4 kilometer in en rondom het Tom Dumoulin Bike Park in de gemeente Sittard-Geleen rijden. Bij iedere passage over de aankomst zijn er punten te verdienen.


Op zondag 9 juni staat de afsluitende ploegenachtervolging op en rond het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard op het programma, met drie rondes van 12,4 kilometer. De teams starten kort na elkaar. De startvolgorde is gebaseerd op het puntenklassement van de twee dagen ervoor. Zij mogen niet in elkaars formaties rijden. De winnaar is niet het team met de snelste tijd, maar de ploeg waarvan de vierde renner als eerste over de finish komt. Dit team mag zich eindwinnaar van Hammer Limburg noemen.

Welkom in Limburg

Zuid-Limburg, een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest, dat wil je ontdekken. Midden in het hart van Europa zijn de invloeden van buitenaf overal te zien, te proeven en te voelen. Zo afwisselend als het landschap zijn ook de belevingen: van spirituele bezinning tot spectaculaire attracties. Laat je inspireren door de bourgondische cultuur waar moderne bewegingen en eeuwenoude tradities opbloeien. In Limburg geniet je van het leven met volle teugen.

Vaals

De gastgemeente Vaals, waar de Hammer Climb plaatsvindt, is bekend om zijn Vaalserberg met het Drielandenpunt. In het historische centrum maar ook in het schitterende buitengebied kunnen wandelaars en fietsers hun hart ophalen.

Sittard-Geleen

De Hammer Sprint en Hammer Chase vinden plaats in Sittard-Geleen op en rond Sportzone Limburg. De gaststad Sittard-Geleen is een culturele en historische stad met daarin een splinternieuwe Veilige Wieleromgeving. Het Tom Dumoulin Bike Park.

For further information, please use the form below.